Yrityslaina

Vakuudeton yrityslaina on hyvä vaihtoehto pankkilainalle, sillä

lainaa on saatavilla 1 000 – 350 000 €

hakemus käsitellään nopeasti

yrityslainan kulut voi vähentää verotuksessa.

 

Vakuudeton yrityslaina

Yrityslaina auttaa yritystä eteenpäinYrityksen pyörittämisessä tulee välillä vastaan tilanteita, joissa kassavaje estää toimintaa. Se voi olla niinkin yksinkertainen asia, kun vaikka jonkun ison asiakkaan maksuviive. Se ei johdu omasta toiminnasta, mutta se vaikeuttaa pahimmassa tapauksessa oman yrityksen pyörittämistä.

Ehkäpä yritykselläsi on kasvuhaluja ja kiinnostaa kansainvälistyminen? Kenties haluat kehittää liiketoimintaasi tai tarvitset akuuttia käyttöpääomaa erääntyviin laskuihin ja tuleviin palkkoihin?

Muun muassa tällaisissa tilanteissa yrityslaina auttaa.

Erilaiset markkinoilla olevat yrityslainat tarjoavat rahoitusta kaikenkokoisille yrityksille muutamista tuhansista euroista aina jopa useampaan miljoonaan euroon saakka. Maksuajat vaihtelevat lainan määrästä, yrityksen maksuvalmiudesta ja luotonantajasta riippuen muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin.

Haenyt.fi yrityslaina

Haenyt.fi -välityspalvelun kautta yrityslaina on helppo hakea. Yritys voi hakea vakuudetonta lainaa yritykselle 1 000 eurosta 350 000 euroon asti jopa 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Täyttää lainahakemus netissä ja Haenyt.fi kilpailuttaa lainan puolestasi. Saat lainatarjoukset sähköpostiisi, voit tutustua niihin rauhassa ja valita niistä sinulle parhaan mahdollisen.

Paras yritysluotto tarpeisiisi

Haenyt.fi -välityspalvelu tekee yhteistyötä useiden eri pankkien, luotonantajien ja muiden lainanvälityspalveluiden kanssa. Tämä takaa sen, että kilpailuttamalla yrityslainan Haenyt.fi -välityspalvelun kautta, saat taatusti sinulle parhaat lainatarjoukset. Parhaimmillaan saat yrityslainatarjouksen usealta luotonmyöntäjältä. Lainatarjoukset ovat sinulle ilmaisia eikä sinun tarvitse hyväksyä niitä.

Rahoitustarjoukseen vaikuttavat muun muassa lainan käyttötarkoitus, rahoituslaskelmien realistisuus, edellisten vuosien mahdolliset tilinpäätökset ja uusien yritysten liiketoimintasuunnitelma.

Kenelle myönnetään?

Lainaa on helppo hakea ja sitä voivat hakea kaiken kokoiset yritykset aina toiminimestä isoihin konserneihin saakka. Luottoa myönnetään myös aloitteleville yrittäjille ja yrityksille, jotka tarvitsevat rahoitusta yritystoiminnan alkuinvestointeihin. Yrityslainan vuosikorko on aina yksilöllinen, mutta se vaihtelee pääsääntöisesti 10 – 30 prosentin välillä. Yrityslainan kulut ovat vähennyskelpoisia yrityksen omassa verotuksessa.

Mihin yrityslainaa voi käyttää?

Vakuudeton yritysluotto soveltuu monenlaisiin tarkoituksiin, kuten vaikka oman liiketoiminnan kehittämiseen, mutta selkeästi yksi suosituimmista kohteista on käyttää sitä vakuudellisen yrityslainan takaussummana.

Yrityslainaa on käytetty myös yrityskaupoissa osana kauppasummaa, laiteinvestoinneissa ja erilaisissa projekteissa.

Haenyt.fi Yrityslaina lyhyesti

 • Voit yhdellä hakemuksella saada usean yrityslainatarjouksen.
 • Lainasumma 1 000 – 350 000 €.
 • Takaisinmaksuaika vaihtelee lainanantajasta ja luotonmäärästä.
 • Lainan kilpailutus on maksutonta.
 • Lainan kulut riippuvat luotonantajasta.

 

Siirry palveluun

 

 

CapitalBox

CapitalBox on osa Frankfurtin pörssiin listattua Ferratum Groupia. Suomalaislähtöinen Ferratum on perustettu vuonna 2005 ja yritys toimii tällä hetkellä 25 maassa ympäri maailman.

CapitalBox myöntää lainaa yritykselle 2 000 eurosta aina 350 000 euroon saakka, jopa 36 kuukauden laina-ajalla. Et tarvitse lainaan reaalivakuuksia. Päätökset perustuvat kassavirtaan eikä päätökseen tarvita yrityksen tilinpäätöstietoja.

Nopea käsittely

Lainan hakeminen CapitalBox -palvelun kautta on helppoa, turvallista ja luotettavaa. Voit hakea lainaa yritykselle milloin vain. Lainan hakeminen tapahtuu netissä olevan lomakkeen kautta ja sen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lainan hakemiseen menee aikaa viisi minuuttia ja lainapäätöksen saat takaisin nopeasti. Normaalin hakemuksen käsittelyyn menee yksi työpäivä ja voit odottaa saavasi varat tilillesi kahden päivän kuluessa hakemuksen täyttämisen jälkeen.

Ei piilokuluja, ei erillisiä maksuja

CapitalBoxin lainan kulut riippuvat lainasummasta ja CapitalBoxin arvioon yrityksesi luottokelpoisuudesta. Lainan kulu on kuukausittain keskimäärin 2,9 prosenttia lainan alkuperäisestä pääomasta. Tämän lisäksi veloitetaan 2,5 prosentin perustamismaksu.

Lainaa lyhennetään kerran kuukaudessa. Kuukausierien suuruuteen vaikuttaa laina-ajan pituus. Voit myös maksaa lainan kokonaan takaisin koska tahansa tai maksaa suurempia kuukausieriä.

Kenelle myönnetään?

CapitalBox myöntää lainaa yli kuusi kuukautta toiminnassa olleille yrityksille, joiden liikevaihto on yli 50 000 €. Yrityksen johdon tulee toimia Suomessa, yrityksellä tulee olla suomalainen pankkitili ja toimipaikka Suomessa. Lainanhakija toimii lainan omavelkaisena takaajana.

CapitalBox lyhyesti

 • Lainaa yritykselle 2 000 – 350 000 €.
 • Takaisinmaksuaika jopa 36 kuukautta.
 • Takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä.
 • Lainanhakija toimii henkilötakaajana.
 • Ei vaadita reaalivakuuksia.
 • Hinnoittelu perustuu yrityksen luottokelpoisuuteen.

 

Siirry palveluun

 

 

BusinessCredit Yrityslaina

BusinessCredit on suomalaisomisteisen WS Finance Oy:n rahoituspalvelu yrityksille. Yritys on toiminut vuodesta 2006 lähtien ja rahoittanut satojatuhansia suomalaisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä. Vakavaraisella yrityksellä on Bisnoden myöntämä korkein AAA-luottoluokitus sekä Suomen asiakastiedon myöntämä Suomen Vahvimmat Platina -sertifikaatti.

BusinessCredit myöntää vakuudetonta yrityslainaa 1 000 eurosta aina 100 000 euroon saakka. Lainan takaisinmaksuaika vaihtelee kolmesta kuukaudesta vuoteen. BusinessCreditin yrityslainaan et tarvitse reaalivakuuksia. Lainakelpoisuus ja hyväksytty lainamäärä lasketaan yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella.

Lainaa helposti ja nopeasti

Lainan hakeminen on helppoa. Lainahakemus on netissä ja sen täyttämiseen kuluu aikaa vain muutama minuutti. Lainahakemuksessa määrität lainattavan summan ja takaisinmaksuajan. BusinessCredit laskee myönnettävän lainan määrän yrityksen liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella.

Arkisin ennen kello 16 tehdyt lainahakemukset käsitellään vielä saman arkipäivän kuluessa. Hyväksytyt lainat maksetaan asiakkaan pankkitilille vielä saman päivän aikana.

Selkeä hinnoittelu

BusinessCreditin hinnoittelu on läpinäkyvää ja selkeää. Jokaiselle lainasummalle ja -ajalle on kiinteä toimituspalkkio ja se sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

Ennen päätöksen tekemistä voit lainalaskurin avulla vertailla eri lainasummia, kuukausieriä ja toimituspalkkioita ja katsoa miten esimerkiksi lainan takaisinmaksun pidentäminen muutamalla kuukaudella tai vaihtoehtoisesti vähentäminen vaikuttaa kuukausierään.

Kenelle myönnetään?

BusinessCredit myöntää lainaa kaupparekisterissä oleville suomalaisille yrityksille, joilla ei ole maksuhäiriöitä ja joiden vastuuhenkilöt ovat hyvämaineisia. Lainaan tarvitaan aina yksityishenkilön omavelkaisen takaus. Yli 20 000 € suuremmat lainat vaativat kaksi henkilötakaajaa. Myöskään takaajilla ei saa olla maksuhäiriöitä.

BusinessCredit lyhyesti

 • Laina yritykselle 1 000 – 100 000 €.
 • Takaisinmaksuaika 3 – 12 kuukautta.
 • Takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä.
 • 1 – 2 henkilötakaajaa riippuen lainasummasta.
 • Ei vaadita reaalivakuuksia.
 • Avoin ja selkeä hinnoittelu.

 

Siirry palveluun

 

 

Qred yrityslaina

Qredin Ruotsissa 2015 perustettu rahoituslaitos ja Suomeen yritys saapui jo heti vuonna 2016. Qredin perustajilla ja työntekijöillä on kokemusta yrittäjinä toimimisesta ja siitä syystä erityisesti pienyrittäjät ovat Qredin sydäntä lähellä. Qred Yrityslaina onkin erikoistunut pienyritysten rahoitukseen.

Nopea vaihtoehto aina 200 000 euroon saakka

Qred Yrityslaina tarjoaa pienyrityksille yksinkertaisen ja nopean rahoitusvaihtoehdon aina 200 000 euroon asti. Nopeaksi palvelun tekee muun muassa se, että lainahakemuksen yhteydessä sinun ei tarvitse toimittaa tilinpäätöstä, kassavirtalaskelmaa tai liiketoimintasuunnitelmaa. Qredin arvio yrityksestäsi perustuu kokonaistilanteen kartoittamiseen. Kerro hakemuksessa, mihin tarvitset lainaa ja mikä on yrityksen nykytila.

Lainanhakeminen kestää minuutin eikä vielä sido sinua mihinkään. Qredin vastaanotettua hakemuksesi saat tarjouksen sähköpostiisi ja puhelimeesi tunnin sisällä. Jos hyväksyt sen, maksetaan rahat yrityksesi tilille mahdollisimman pian. Jos lainan allekirjoittaminen tapahtuu ennen kello 15.30, rahat maksetaan yrityksesi tilille vielä samana iltana.

Kenelle myönnetään?

Qred myöntää yrityslainoja suomalaisille osakeyhtiöille, kommandiittiyhtiöille, avoimille yhtiöille ja toiminimiyrittäjille. Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee asua Suomessa ja yrityksen tiedot tulee lainanmyöntöhetkellä olla Suomen kaupparekisterissä. Qred tarkistaa aina yrityksen luottotiedot ja varmistaa, ettei yrityksellä tai sen vastuuhenkilöillä ole tuoreita maksuhäiriömerkintöjä.

Selkeä ja yrityskohtainen hinnoittelu

Yrityskohtainen kuukausikulu lainasta on alkaen 1,75 prosenttia kuukaudessa. Kulut määräytyvät yrityskohtaisesti ja ne perustuu yrityksesi Qred-ratingiin. Yrityslainaan ei tule lisäkuluja. Siis ei avausmaksua, ei nostokulua, ei tilinhoitokulua eikä muitakaan piilokuluja. Maksat kulua vain siltä ajalta kun laina on käytössäsi.

Qred Yrityslaina lyhyesti

 • Lainaa yritykselle 1 000 – 200 000 €.
 • Takaisinmaksuaika 6, 9, 12 tai 18 kuukautta.
 • Takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä.
 • Lainanhakija toimii henkilötakaajana.
 • Ei vaadita reaalivakuuksia.
 • Hinnoittelu perustuu yrityksen luottokelpoisuuteen.

 

Siirry palveluun

 

 

Siltaraha

Siltaraha on suomalainen vuonna 2015 perustettu rahoitusyhtiö. Yrityksen tavoitteena on edesauttaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä tarjoamalla helppo ja nopea ratkaisu lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin.

Kenelle myönnetään?

Siltaraha myöntää lainoja suomalaisille yksityisille elinkeinonharjoittajalle ja osakeyhtiöille. Yritys on ollut toiminnassa kaksi vuotta eikä sillä ole lähtökohtaisesti ei maksuhäiriöitä. Henkilötakaajien osoite pitää olla Suomessa ja luottotiedot kunnossa. Mitään muita vakuuksia et lainaan tarvitse, jos kyseessä on alle 300 000 € yrityslaina.

Alle 30 000 € osakeyhtiölainoihin riittää yksi henkilötakaaja. Tätä suurempiin lainasummiin sekä henkilöyhhtiöille haettaviin lainoihin vaaditaan kaksi henkilötakaajaa.

Rahat tilille samantien

Lainaa voidaan hakea helposti netistä ja rahat ovat tililläsi jopa saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä. Nopeimmillaan lainahakemus voidaan käsitellä silloin, kuin lainan henkilötakaaja on myös lainaa hakevan yrityksen nimenkirjoitusoikeutettu edustaja. Muissa tapauksissa käsittelyyn täytyy varata 24 tunnin viive.

Kolme eri vaihtoehtoa

Siltaraha on rakentanut kolme eri yrityslainavaihtoehtoa erilaisiin tilanteisiin. Voit valita näistä sinulle parhaiten sopivan tuotteen.

 1. Osakeyhtiöille Siltaraha myöntää lainaa 1 000 eurosta aina 300 000 euroon asti. Maksuaikaa lainalle on 1 – 36 kuukautta. Lainaan tarvitaan yhden tai kahden yksityishenkilön takaus.
 2. Yksityisille elinkeinoharjoittajille Siltaraha myöntää lainaa 1 000 eurosta aina 10 000 euroon asti. Maksuaikaa lainalle on 1 – 6 kuukautta. Lainaan tarvitaan kahden yksityishenkilön takaus.
 3. Siltarahan XL Yrityslaina venyy aina 500 000 euroon asti. Lainasumman suuruuden takia siihen tarvitaan reaalivakuudet. XL Yrityslainan käsittelyyn on myös hyvä varata enemmän aikaa, kuin pienempien lainojen.

Lainan kulut

Lainan lopullinen hinta määräytyy yrityskohtaisesti ja se selviää lainatarjouksesta.

Lainan hintaan vaikuttaa lainaa hakevan yrityksen maksukäyttäytyminen, yrityksen ja yrittäjän taustat, yrityksen liikevaihto, tulos, henkilöstön määrä, toimintavuosien lukumäärä. Hintaan vaikuttaa myös lainan käyttötarkoitus ja haettava lainasumma.

Siltaraha lyhyesti

 • Lainaa yritykselle 1 000 – 500 000 €.
 • Takaisinmaksuaika 1 – 36 kuukautta.
 • Takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä.
 • 1 – 2 henkilötakaajaa riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta.
 • Ei vaadita reaalivakuuksia alle 300 000 € lainoihin.
 • Hinnoittelu perustuu yrityksen luottokelpoisuuteen.

 

Siirry palveluun

 

 

OPR Yritysluotto

Yritysluotto on suomalaisen OPR-Yritysrahoitus Oy:n rahoituspalvelu yrityksille. Konsernin emoyhtiö OPR-Finance on vuodesta 2005 lähtien toteuttanut yli miljoona erilaista lainaratkaisua yli 500 000 asiakkaalle. OPR Yritysluotto myöntää lainaa 3 000 eurosta aina 100 000 euroon saakka. Maksuajat vaihtelevat kuukaudesta 12 kuukauteen.

Kenelle myönnetään?

Yritysluotto myöntää lainaa kaupparekisterissä olevalle suomalaiselle yritykselle, jolla ei ole maksuhäiriöitä. Lainan saamisen edellytyksenä on yrityksen ja vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus sekä yksityishenkilön tai -henkilöiden antama omavelkainen takaus. Yli 20 000 € lainaan vaaditaan kahden yksityishenkilön antama omavelkainen takaus.

Joustavasti ja nopeasti

Lainan hakeminen tapahtuu kätevästi verkossa ja arkisin ennen kello 16 vastaanotettujen lainahakemuksien päätökset annetaan vielä saman päivän aikana. Hyväksytyt lainat siirretään yrityksen pankkitilille usein vielä samana päivänä. Mikäli takaaja ei ole yhtiön toimitusjohtaja tai sen hallituksen jäsen, tulee takaajan hyväksyä sitoumuksensa vielä uudestaan myönteistä lainapäätöstä seuraavana päivänä.

Selkeä hinnoittelu

Yritysluoton hinnoittelu on avointa ja selkeää: kullekin lainasummalle ja -ajalle on kiinteä toimituspalkkio, joka sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut. Lainalla ei ole toimituspalkkion lisäksi myöskään muuta erillistä korkoa. Verkkopalvelusta löytyvän lainalaskurin avulla voit helposti vertailla eri lainasummia, kuukausieriä ja toimituspalkkion määrää. Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.

OPR Yritysluotto lyhyesti

 • Lainaa yritykselle 3 000 – 100 000 €.
 • Takaisinmaksuaika 1 – 12 kuukautta.
 • Takaisinmaksu kuukausittain tasaerissä.
 • 1 – 2 henkilötakaajaa riippuen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta.
 • Ei vaadita reaalivakuuksia.
 • Avoin ja selkeä hinnoittelu.

 

Siirry palveluun

 

 

Vakuudeton yrityslaina on pankkilainaa nopeampi vaihtoehto

Etenkin pienien ja uusien pk-yritysten voi olla hyvin hankalaa saada yrityslainaa perinteisestä pankista. Pankkisääntely on kiristänyt lainanantoa ja vaatimukset yrityslainojen myöntämiselle ovat tiukat. Tämän lisäksi luotonhaku prosessi on usein aikaa vievää eikä pankkilainalla pystytä rahoittamaan joustavasti akuuttia rahantarvetta. Pahimmillaan tämä voi tarkoittaa, ettei yritys voi hyödyntää nopeaa päätöksentekoa vaativia investointeja tai toimittaa rahoituksesta riippuvia isoja tilauksia.

Pankkilaina ei myöskään useimmiten sovellu pienempien lainojen hakemiseen. Käsittelykulut ja byrokratia ovat samat haetaanko sitten viiden vai sadantuhannen euron lainaa.

Lainaa jopa saman päivän aikana

Muiden luotottajien, kuin perinteisten pankkien, yrityslainat ovat joustava vaihtoehto rahoitustarpeeseen. Voit hakea kätevästi lainaa yritykselle netistä. Usein lainahakemusta varten sinun ei tarvitse kaivella tilinpäätöksiä eikä muitakaan dokumentteja. Riittää, että teet lainahakemuksen, juot vaikka kupin kahvia ja suunnittelet tulevia investointeja ja odottelet lainapäätöstä. Lainapäätös tulee yleensä päivässä ja rahat maksetaan tilillesi viimeistään seuraavana päivänä.

Millaisille yrityksille lainaa myönnetään?

Tässä muutama yleissääntö. Yrityslainaa myönnetään niin isoille kuin pienille yrityksille ja kaikille yritysmuodoille – myös aloittelevan yrittäjän on mahdollista saada lainaa. Yrityksellä ei saa olla maksuhäiriöitä. Useimpiin lainoihin vaaditaan takaajat eikä heilläkään saa olla maksuhäiriöitä. Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee olla hyvämaineisia ja yrityksen pitää olla suomalainen tai ainakin vastuuhenkilön pitää asua Suomessa. Yrityksen pitää myös olla kaupparekisterissä.

Lainan kulut ovat suhteessa lainoittajan riskiin

Rahoitus yksityisiltä yrityslainalaitoksilta on kalliimpaa kuin perinteinen pankkilaina, mutta pankkilainan saaminen vaatii useimmiten reaalivakuudet. Rahoituslaitosten myöntämät luotot ovatkin kalliimpia juuri sen takia, että ne myönnetään useimmiten ilman vakuuksia. Yritysluoton kulut riippuvat pitkälti lainaa hakevan yrityksen luottoluokituksesta, lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Mitä suurempi on lainoittajan riski sitä korkeammat kulut lainalla on.

Markkinoilla on useita erilaisia yrityslainaa tarjoavia yrityksiä. Ennen lainantarjoajan valitsemista, kannattaa käydä sivustoilla vertailemassa lainoja ja niiden ehtoja ja laskea lainalaskurilla eri lainamääriä, kuukausieriä ja toimituspalkkioita tarvitsemallesi summalle. Tähän artikkeliin on koostettu pääpiirteittäin tarjolla olevat yrityslainat sekä niiden ominaisuudet.

Yrityslainan kulut voi vähentää verotuksessa

Tiesitkö, että kaikki lainan kulut on mahdollista vähentää kirjanpidossa? Yrityslainakuluihin ei myöskään lisätä arvonlisäveroa, sillä kyseessä on rahoituspalvelu. Voit kirjata kulut omassa kirjanpidossasi rahoituskuluina. Lisätietoa kulujen vähennysoikeudesta kertoo esimerkiksi Tuntitili.fi Yrityslaina-artikkelissaan.

Lainan saa maksaa takaisin aina ennen eräpäivää. Voit halutessasi maksaa myös suurempia kuukausieriä.

Aloita vertailemalla yrityslainat

Kun tarve on hakea yrityslaina, vertailu on ensimmäinen askel. Vertailustamme löydät suurimman osan yritykselle lainaa tarjoavista palveluista.

Voit vertailla yrityslainoja aina 1000 eurosta 300 000 euroon asti.

Arvostele artikkeli

Mikäli tykkäsit Yrityslaina -artikkelistamme, arvostaisimme jos jättäisit tähtiarviosi artikkelista alle.

4,5/5 (4 ääntä)