Yhdistä lainat

Yhdistä lainat ja saavutat rahanarvoisia etuja:

Säästät rahaa lainakuluissa.

Hallitset talouttasi helpommin.

Saat joustavuutta raha-asioidesi hoitoon.

Voit saada pidemmän maksuajan lainoillesi.

Yhdistä lainat – maksat vain yhden lainalaskun kuukaudessa

Onko sinulla monta erillistä lainaa? Maksatko useita lainalaskuja, luottokorttilaskuja tai pikavippejä kuukaudessa? Tuntuuko vaikealta hahmottaa, mitä kaikkia maksuja kuukauden aikana tililtäsi on menossa? Yhdistä lainat, jolloin pulma on ratkaistu. Kun yhdistät lainat yhdeksi lainaksi, maksat jatkossa vain yhden lainalaskun kuukaudessa.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa siis sitä, että nostat yhden uuden lainan, jolla maksat pois kaikki aiemmat lainasi. Tämän jälkeen maksat ainoastaan yhden lainanlyhennyksen kuukaudessa. Saat laskun aina samalta lainanantajalta, jolloin sinun on helpompi hallita lainakulujasi sekä seurata lainasummaa ja sen lyhenemistä. Yhdistä lainat, niin menojen hallitseminen on helpompaa; tiedät mitä maksat, milloin maksat ja mihin maksat.

 

Yhdistä lainat

 

 

Yhdistä lainasi: Säästät lainakuluissa ja hallitset raha-asioitasi helpommin

Laske nykyiset kulut ja yhdistä lainatYhdistä lainat ja helpotat elämääsi sekä säästät rahojasi. Lainakulut pienenevät ja jatkossa maksat ainoastaan yhden lainanlyhennyslaskun kuukaudessa. Voit yhdistää useat pienet lainat, kuten pikavipit, kulutusluotot ja luottokorttivelat yhdeksi lainaksi.

Saat säästöä yhdistämällä lainasi, koska sen jälkeen maksat vain yhden lainan hoitokulut useiden eri tilinhoito-, lainanhoitopalkkioiden ja muiden kulujen sijaan. Lainojen yhdistämisen jälkeen maksat myös todennäköisesti pienempää korkoa, sillä erityisesti lyhytaikaisten pikavippien korot voivat olla hyvinkin suuria. Voit siis säästää huomattavasti rahaa yhdistämällä lainat sen sijaan että maksaisit samanaikaisesti useita pikalainoja tai pieniä kulutusluottoja.

Helpotat lainojen yhdistämisellä raha-asioidesi hoitamista. Yhdistämisen jälkeen et maksa ylimääräisiä maksuja ja tiedät aina tarkasti, minkä verran maksat lainaasi kuukaudessa. Joissakin yhdistelylainoissa on myös mahdollisuus sopia maksuvapaista kuukausista tai vuosista.

Lainojen yhdistäminen tuo sinulle seuraavia etuja

  • Säästät rahaa lainakuluissa.
  • Hallitset talouttasi helpommin.
  • Saat joustavuutta raha-asioidesi hoitoon.
  • Voit saada pidemmän maksuajan lainoillesi.

Jos esimerkiksi 10 000 € lainasumma koostuu useista pikavipeistä, voit joutua maksamaan takaisin paljon enemmän kuin mitä maksaisit, jos sinulla olisi yksi suurempi laina. Esimerkiksi kymmenestä pienestä lainasta saatat joutua maksamaan pelkkiä tilinhoitokuluja 50 – 100 € kuukaudessa. Yhdistä lainat ja voit säästää pelkästään tilinhoitomaksuissa jopa 1 000 € vuodessa. Tämän lisäksi säästät todennäköisesti korkokuluissa, jotka voivat olla pienissä yksittäisissä lainoissa yllättävänkin isoja.

Kuka voi hakea yhdistelylainaa?

Vakuudettomia lainoja aiempien lainojen yhdistelemiseksi voivat yleensä hakea henkilöt, joilla ei ole merkintää maksuhäiriöistä. Usein edellytetään, että hakija on tietyn ikäinen, esimerkiksi 18- tai 23-vuotias ja että hakija asuu virallisesti Suomessa. Yhdistelylainojen ehdot riippuvat lainantarjoajasta, joten lainanantajia kannattaa vertailla.

Esimerkkejä yhdistelylainoista

Yhdistelylainojen maksuajat ja ehdot riippuvat lainantarjoajasta, kuten kaikissa muissakin lainoissa. Lainanantajia kannattaa vertailla. Tälle sivulle olemme koonneet avuksesi tietoja yleisimpien lainanantajien yhdistelylainoista.

Oivalaina

Oivalainan kautta voit kilpailuttaa yhdistelylainan jopa 60 000 euroon asti. Voit maksaa Oivalainalla vanhat osamaksulainat, kulutusluotot tai pikavipit pois. Sen jälkeen sinun ei tarvitse maksaa kuin yhtä lainaa takaisin. Saat todennäköisesti pidemmän laina-ajan ja säästät koroissa ja lainanhoitokuluissa. Oivalainan laina-aika on 1 – 15 vuotta. Lainan voi halutessaan maksaa takaisin alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin.

Voit hakea Oivalainaa, jos olet vähintään 20-vuotias ja sinulla on suomalainen henkilöturvatunnus ja suomalainen pankkitili. Lisäksi sinulla pitää olla riittävät ja säännölliset tulot. Oivalaina ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Oivalainan hakeminen on täysin maksutonta eikä sido hakijaa mihinkään. Lainanantajat käsittelevät hakemuksesi ja määrittävät lainalle koron, johon vaikuttavat muun muassa työtilanteesi, tulosi sekä se, haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa.

Oivalainan hakemukset käsitellään välittömästi ja pääset vertailemaan alustavia lainatarjouksia. Osa lainanantajista saattaa tarvita tarkempia tietoja taloudellisesta tilanteestasi ennen kuin voivat myöntää lainaa. Lainasummasta ja lainanantajasta riippuen rahat maksetaan tilillesi 1 – 2 arkipäivän kuluessa. Pienemmät lainasummat on mahdollista saada jo samana päivänä.

Esimerkkilaina

Kun nostat Oivalainaa 10 000 € ja maksat sen takaisin viidessä vuodessa, on takaisin maksettava määrä 12 866,64 €. Lainakulujen osuus on siis 2 866,64 € ja lainan todellinen vuosikorko 10,91 prosenttia.

 

Siirry palveluun

 

 

Haenyt.fi

Haenyt.fi on kilpailutuspalvelu, jonka kautta lainojen yhdistäminen onnistuu vaivattomasti. Palvelun kautta voit yhdistää lainat jopa 50 000 € arvosta ja saada aikaa takaisinmaksuun jopa 15 vuotta. Haenyt.fi kilpailuttaa puolestasi lainanantajat. Palvelun avulla voit valita helposti juuri sinulle parhaiten sopivan lainan. Et tarvitse takaajia tai vakuuksia Haenyt.fi -sivuston kautta haettaviin lainoihin. Lainapäätöksen voit saada nopeasti, jopa saman päivän aikana.

Haenyt.fi -sivuston kilpailuttamat lainanantajat käsittelevät hakemuksesi ja arvioivat sen perusteella, kuinka paljon lainaa voit saada. Saat lainatarjoukset omaan sähköpostiisi täytettyäsi hakemuksen Haenyt.fi -sivustolla. Pääset itse valitsemaan edullisimman ja sinulle sopivimman vaihtoehdon tarjouksista. Palvelun kautta voit yhdistää lainat, jos olet vähintään 20-vuotias.

Esimerkkilaina

Jos 10 000 € lainamäärällä on viiden vuoden takaisinmaksuaika, on takaisin maksettava summa 12 866,64 €. Kulujen kokonaismäärä on tällöin 2 866,64 € ja lainan todellinen vuosikorko 10,91 prosenttia.

 

Siirry palveluun

 

 

Bank Norwegian

Bank Norwegian myöntää lainaa aiempien lainojen yhdistelemiseen. Lainaa voit hakea Bank Norwegianin verkkosivuilla verkkopankkitunnuksilla, jolloin saat vastauksen lainahakemukseesi miltei heti. Palvelu sisältää aiempien lainojen maksamisen pois puolestasi.

Bank Norwegianin lainat ovat vakuudettomia. Bank Norwegian edellyttää, että hakijoilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, hakija on vähintään 23-vuotias ja kuulunut Suomen väestörekisteriin viimeiset 36 kuukautta. Näiden lisäksi lainanantaja tekee yksilöllisen luottokelpoisuuskartoituksen vielä ennen lainatarjouksen antamista.

Bank Norwegianin myöntää lainaa 1 000 – 60 000 €. Takaisinmaksuun voit saada aikaa jopa 15 vuotta. Korko määräytyy aina jokaisen lainanhakijan yksilöllisen tilanteen mukaisesti. Lainoista peritään perustamismaksua 0, 45 tai 95 € ja tilinhoitomaksua 5 € kuukausittain. Eräpäivä on kuukauden 15. päivä.

Esimerkkilaina

Jos lainojesi yhteissumma on esimerkiksi 10 000 €, tulee 13,99 prosentin esimerkkikorolla ja viiden vuoden maksuajalla yhdistelylainan kokonaishinnaksi 14 218 €. Esimerkkitapauksen kuukausierä on 238 € ja todellinen vuosikorko 16,51 prosenttia.

 

Siirry palveluun

 

 

Lainake

Lainake.fi -palvelu kilpailuttaa lainahakemuksesi puolestasi yli 25 pankissa. Palvelun kautta voit yhdistää aiemmat pienlainasi, pikavippisi ja kulutusluottosi yhdeksi lainaksi ja pienentää lainakulujasi. Lainaa voit hakea jopa 60 000 euroon asti. Hakemusta täyttäessäsi voit valita kuinka paljon käytät lainasummasta aiempien lainojen poismaksuun.

Lainakkeen kautta voit hakea lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 €. Lainan takaisinmaksuajaksi voit valita 1 – 15 vuotta. Laina-ajan pituus vaikuttaa kuukausierään ja lainan todelliseen vuosikorkoon. Lainan hakeminen ei maksa mitään eikä hakemuksen täyttäminen vielä sido sinua lainan ottamiseen. Lainan saatuasi lyhennät sitä kerran kuukaudessa. Lainan voit halutessasi maksaa myös nopeammalla aikataululla kokonaan pois.

Kun lähetät lainahakemuksesi Lainake.fi -palvelun kautta, saat sähköpostiisi yksilöidyt lainatarjoukset, joista voit valita itsellesi sopivimman lainanantajan. Useimmat palvelussa olevat pankit maksavat lainan tilillesi jo saman päivän aikana. Joillakin lainanantajilla rahan siirtyminen tilille voi kestää joitakin arkipäiviä. Lainasumman suuruus vaikuttaa maksun nopeuteen. Lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet.

Esimerkkilaina

Jos otat Lainake.fi -palvelun kautta 10 000 € lainan ja maksat sen takaisin viidessä vuodessa, on esimerkkitapauksessa takaisinmaksettava kokonaissumma 11 322,74 €. Kulujen osuus on 1 322,74 € ja lainan todellinen vuosikorko on 5,12 prosenttia.

 

Siirry palveluun

 

 

Rahalaitos

Rahalaitoksen kautta voit yhdistää aiemmat pienemmät lainasi yhdeksi lainaksi ja säästää lainakuluissa. Rahalaitos kilpailuttaa lainat puolestasi eri pankeissa. Voit hakea Rahalaitoksen kautta yhdistelylainaa jopa 70 000 euroon asti. Takaisinmaksuaika on 1 – 15 vuotta. Hakemuksessa voit määrittää, millä osuudella maksat olemassa olevia lainojasi pois.

Voit hakea lainaa Rahalaitoksen kautta, jos olet yli 20 vuotta, asut vakituisesti Suomessa ja sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Rahalaitoksen palvelun käyttäminen on hakijalle maksutonta. Kilpailutuksessa, valitsemastasi pankista riippuen, saat lainarahat tilillesi muutaman tunnin tai muutaman päivän sisällä. Pienet lainasummat maksetaan yleensä suuria nopeammin. Lainan voi halutessaan maksaa takaisin alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin.

Esimerkkilaina

Jos lainaat Rahalaitoksen kautta 10 000 € lainojen yhdistelyä varten ja valitset lainan takaisinmaksuajaksi viisi vuotta, on arvioitu lainanlyhennys 188 € kuukaudesssa. Tässä esimerkissä nimelliskorko on 5 prosenttia ja todellinen vuosikorko 5,36 prosenttia. Rahalaitos voi lisäksi periä avausmaksua 49 € sekä lisätä kuukausierään 5 € laskutulisän. Esimerkkitapauksessa 10 000 € lainan kokonaiskustannus on 11 307 €, jolloin lainakustannusten kokonaismäärä on esimerkkitapauksessa 1 307 €.

 

Siirry palveluun

 

 

Instabank

Myös Instabankista voit hakea lainojesi yhdistämistä. Instabank voi myöntää lainaa 500 – 50 000 €, joko joustavalla tai 3 – 15 vuoden kiinteällä laina-ajalla. Kuukausittainen maksuerä voi olla joustava tai kiinteä.

Instabankin kautta voit ottaa myös lainaturvavakuutuksen Instabankin myöntämälle lainalle. Se turvaa lainan takaisinmaksun myös siinä tapauksessa, että sairastut pysyvästi, tulet työkyvyttömäksi tai jäät työttömäksi. Lue lisää lainaturvavakuutuksesta ja sen ehdoista Instabankin sivuilla.

Voit hakea Instabankista lainaa, jos olet vähintään 23-vuotias eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi vuotuisten tulojesi pitää olla yli 20 000 € eikä ikäsi ja valitsemasi lainan takaisinmaksuaika saa ylittää 80 vuotta.

Esimerkkilaina

Jos saat Instabankista lainaa 10 000 € 10 vuoden laina-ajalla (120 maksuerää), on takaisin maksettava summa yhteensä 18 975 €. Kulujen kokonaismäärä esimerkkitapauksesssa on 8 975 €. Lainan todellinen vuosikorko on 15,39 prosenttia ja nimelliskorko 13,49 prosenttia.

 

Siirry palveluun

 

 

Hyödyllisiä vinkkejä

Monilta lainanantajilta voit hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan kanssa lainan saattaa saada edullisemmin, jolloin esimerkiksi korkoprosentti voi olla pienempi kuin mitä olisi yksin hakiessa. Yhteishakija on useimmiten puoliso tai muu perheenjäsen. Erityisesti silloin, kun molemmilla hakijoilla on useita pienempiä lainoja kannattaa harkita lainojen yhdistämistä yhteishakijan kanssa.

Kun vertailet eri lainojen kustannuksia, kannattaa kiinnittää huomiota lainojen kokonaiskustannuksiin. Pelkästään nimelliskorkoa ei kannata vertailla, sillä osa lainan kustannuksista tulee esimerkiksi avaamispalkkiosta ja tilinhoitomaksuista, joita ei nimelliskorossa ole huomioitu. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset. Kannattaa siis verrata lainojen todellista vuosikorkoa, ei pelkästään nimelliskorkoa.

Jos taloudellinen tilanteesi kohenee yllättävästi, voi lainan yleensä lainanantajan kanssa sopien maksaa pois alkuperäistä maksusuunnitelmaa nopeammin.

Arvostele artikkeli

Mikäli tykkäsit Yhdistä lainat -artikkelistamme, arvostaisimme jos jättäisit tähtiarviosi artikkelista alle.

3,8/5 (9 ääntä)