Kulutusluotto

Kulutusluotolle ominaista on

kiinteä takaisinmaksuaika

pikavippiä suuremmat lainasummat.

 

Kulutusluotto ei ole paras vaihtoehto äkillisiin menoihin.

Kulutusluotto – Laina erilaisiin hankintoihin

Kulutusluotto on kuluttamista varten suunniteltu laina. Se eroaa monesta muusta luotosta sen pituuden ja lainan suuruuden perusteella. Keskimääräinen kulutusluotto on tyypillisesti muutaman tuhannen euron määräinen ja se maksetaan takaisin muutamassa vuodessa. Lainan normaali takaisinmaksuaika on alle viisi vuotta.

Remonttilaina, reissulaina, autolaina, häälaina

Lainamarkkinoilla on tarjolla useita erilaisia kulutusluottoja. On remonttilainaa, reissulainaa, autolainaa, häälainaa, venelainaa. Eri nimi, sama periaate: lyhytaikainen laina nopeasti tilille maksettuna, tiettyä tarvetta tai tuotetta varten. Kuluttajan kannalta se, että markkinoilla on useita erilaisia kulutusluottoja, on hyvä asia. Laajasta valikoimasta löytyy taatusti omiin tarpeisiinsa parhaiten sopiva vaihtoehto.

Rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjoamien luottojen lisäksi kulutusluottoihin lasketaan myös kauppojen tarjoamat erilaiset osamaksusopimukset.

Kulutusluoton hakeminen ja myöntäminen

Kulutusluottoja tarjoavat pankkien lisäksi yksityiset luotonantoon erikoistuneet yritykset. Luoton korko voi määräytyä hakijan perusteella tai korko voi olla jokaiselle hakijalle sama, eli kiinteäkorko.

Asiakaskohtainen korko tarkoittaa juuri sitä, miltä se kuulostaakin: lainan korko määräytyy asiakkaalle tehdyn riskiarvioinnin perusteella. Riskiarviossa otetaan huomioon muun muassa asiakkaan aiempi maksuhistoria sekä nykyinen lainanmaksukyky. Kiinteän koron luotoissa korko pysyy samana kaikilla hakijoilla. Kulutusluottojen vuosikorot vaihtelevat, luotonantajasta riippuen, tyypillisesti 9 – 30 prosentin välillä.

Vertaile kulutusluotot tarkkaan

Oikea kulutusluotto maisterin avullaMarkkinoilla on useita erilaisia kulutusluottoja ja luotontarjoajia. Muista vertailla kulutusluotot tarkkaan ennen kuin teet päätöksen lainan ottamisesta, jotta löydät varmasti juuri sinulle sopivimman luoton. Lainan hakuprosessi on kaikilla helppoa ja nopeaa, mutta jokaisen lainanantajien ehdot ovat hieman erilaiset. Niihin kannattaa tutustua kaikessa rauhassa ennen lainan hakemista. Vertailemalla saatat säästää pitkässä juoksussa isojakin summia rahaa.

KTM suosittelee

Kauppatieteiden maisteri suosittelee tutustumaan alla esiteltyihin, kulutusluottoa tarjoaviin palveluihin.

Bank Norwegian

Bank Norwegian myöntää lainaa nopeasti ja ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti. Usein lainan rekisteröinti- ja perustamismaksut ovat suuria, mutta Bank Norwegianilla maksat vain lainan perustamismaksun.

Voit hakea lainaa, jos sinulla ei ole maksuhäiriöitä, olet vähintään 23-vuotias ja olet ollut Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta.

Bank Norwegianin lainoille myönnetään jopa 15 vuoden takaisinmaksuaika, mutta voit milloin tahansa maksaa lainan joko kokonaan tai osittain ilman lisäkustannuksia. Voit myös valita kuinka pitkän takaisinmaksuajan haluat lainallesi.

Bank Norwegian tekee aina luottokelpoisuuskartoituksen ennen lainan myöntämistä. Lainan korko on henkilökohtainen ja se vaihtelee 4,99 prosentista 14,99 prosenttiin. Lainaehdot päätetään luottokartoituksen jälkeen.

Esimerkiksi 13,80 prosentin esimerkkikorolla (todellinen vuosikorko 17,04 prosenttia) 10 000 € lainan kokonaishinnaksi tulee kahdessa vuodessa 11 710 € ja kuukausieräksi 480 €.

Lainojen laina-ajat ovat 1 – 15 vuotta. Suurin todellinen vuosikorko on 28,98 prosenttia.

Bank Norwegian pähkinänkuoressa

  • Lainasumma 1 000 – 60 000 €.
  • Laina-aika 12 – 180 kuukautta.
  • Nimelliskorko 5,99 – 18,99 prosenttia.
  • Perustamismaksu 0, 45 tai 95 € ja tilinhoitomaksu 3 – 5 € kuukaudessa.
  • Lainan todellinen vuosikorko on korkeintaan 28,98 prosenttia.
  • Rahat maksetaan 1 – 3 arkipäivän kuluessa lainan myöntämisen jälkeen.

 

Siirry palveluun

 

 

Oivalaina

Mietityttääkö sinua keneltä saisit parhaan lainan juuri sinun tarpeisiisi? Oivalaina kilpailuttaa puolestasi lainat aina 60 000 euroon asti. Palvelun avulla kilpailutat lainan nopeasti ja helposti jopa 30 eri luotonantajan välillä.

Kilpailuttaminen kannattaa. Sen avulla löydät itsellesi taatusti parhaan lainan ja mikä parasta, kilpailuttaminen on sinulle ilmaista.

Kuka voi hakea lainaa Oivalainan kautta?

Lainaa voi hakea kuka tahansa vähintään 20-vuotias suomalaisen henkilöturvatunnuksen ja suomalaisen pankkitilin omistava henkilö. Lisäksi hakijalla tulee olla riittävät ja säännölliset tulot, jotta laina voidaan myöntää.

Oivalainan kautta voit hakea 100 – 60 000 € suuruista lainaa toivomallasi laina-ajalla. Lainan hakeminen on helppoa: täytä lainahakemus ja anna luotonantajien kilpailla asiakkuudestasi.

Lainahakemus on ilmainen eikä se velvoita sinua mihinkään. Oivalaina välittää tietosi suojattuna luotonantajille, jotka käsittelevät hakemuksesi heti. Luotonmyöntäjät tarjoavat alustavan lainapäätöksen saman tien, jonka jälkeen voit valita niistä sinulle sopivimman lainan.

Lopullinen lainapäätös valmistuu yleensä tunnissa myös niissä tapauksissa, joissa luotonantaja haluaa arvioida takaisinmaksukykysi tarkemmin.

Oivalaina pähkinänkuoressa

  • Palvelu kilpailuttaa puolestasi lainat aina 60 000 euroon asti.
  • Laina-aikaa tarjolla jopa 15 vuotta.
  • Lainan todellinen vuosikorko on korkeintaan 38 prosenttia.
  • Rahat maksetaan 1 – 2 arkipäivän kuluessa lainan myöntämisen jälkeen.

 

Siirry palveluun

 

 

Kulutusluottoa ei makseta tilille öisin

Kulutusluottoja myöntävän yrityksen tulee olla rekisteröitynyt Etelä-Suomen Aluehallinnon ylläpitämään rekisteriin. Rekisteriin hyväksytään ainoastaan hyvää luotonantotapaa noudattavat yritykset. Näin lainanhakija voi olla varma siitä, että laina-asiat hoidetaan lakien ja säädösten mukaan.

Vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea helposti netistä luotonantajan sivuilta. Kulutusluottojen antaminen on Suomessa kiellettyä yöaikaan. Lain mukaan luottopäätös voidaan antaa mihin kellonaikaan tahansa, mutta luoton maksu tulee tehdä vain päiväsaikaan. Tästä syystä kello 23 jälkeen myönnetyt pikaluotot saa nostaa vasta aamuseitsemän jälkeen.

Vertaa lainoja aina ennen niiden hakemista, sillä lainaehdoissa ja koroissa saattaa olla huomattavia eroja. Vertailemalla saatat säästää isojakin summia.

Kulutusluotto vakuuksilla tai ilman

Kulutusluotot voivat olla vakuudellisia tai vakuudettomia lainoja. Vakuudellisissa luotoissa lainan ottaja antaa pankille tai rahoitusyhtiölle vakuuden tai pantin omasta varallisuudestaan lainaa vastaan. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto, auto tai kesämökki.

Vakuudettomassa kulutusluotossa lainaa saa ilman takaajia tai vakuuksia. Tästä syystä vakuudettomilla lainoilla on usein hieman vakuudellisia lainoja korkeammat korot.

Kaikilla ei ole vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta eikä lähipiiristä löydy sopivia lainan takaajia. Tästä syystä vakuudettomat kulutusluotot ovat monelle tärkeitä yllättävien menojen rahoittajia. Vakuudettomat luotot myös maksetaan nopeasti hakijan tilille.

Kertaluontoista lainaa vai joustoluottoa?

Kulutusluottoa voi nostaa joko kertaluontoisena lainana tai jatkuvana joustoluottona. Kertaluontoinen laina on kiinteä rahasumma, joka myönnetään ja nostetaan kokonaisuudessaan yhdellä kertaa. Esimerkiksi 3 000 € kertaluontoisessa kulutusluotossa saat koko summan kerralla tilillesi. Maksat lainan takaisin lyhentämällä summaa sovitun kuukausierän verran koko laina-ajan loppuun saakka tai kunnes laina on lyhennetty kokonaisuudessaan. Kulutusluoton voi aina maksaa aikaisemmin pois ilman lisäkuluja. Kuukausierien määrää voi myös halutessaan kasvattaa aina rahatilanteen mukaan.

Joustoluotto muistuttaa toimintatavaltaan luottokorttia, jossa on tietty luottoraja. Esimerkiksi 4 000 € joustoluotossa voit nostaa luottoa vaikka 1 000 €. Jäljelle jääneen 3 000 € voit nostaa joko myöhemmin kokonaan tai pienemmissä erissä tai olla käyttämättä sitä koskaan. Kun lyhennät luottoa, palautuu maksettu summa takaisin pääomaan ja voit nostaa joustoluotolta uudestaan rahaa tarvittaessa.

Meille jokaiselle tulee elämässä tilanteita, jolloin tarvitsemme nopeasti lainaa ylimääräisten menojen hoitamiseen. Kulutusluotto joko kertaluontoisena lainana tai jatkuvana joustoluottona onkin hyvä vaihtoehto pienten yllätysten paikkaamiseen.

Arvostele artikkeli

Mikäli tykkäsit Kulutusluotto -artikkelistamme, arvostaisimme jos jättäisit tähtiarviosi artikkelista alle.

4,3/5 (4 ääntä)